Yoga studio

Bhaskaraya Yoga is onderdeel van Micorpus. Alle lessen zijn toegankelijk voor ieder niveau en gericht op functionaliteit dit betekend dat iedereen kan deelnemen (beginner, gevorderd, jong, oud, man, vrouw etc.)

Je vind de studio op de Westbaan 271 in Moordrecht, locatie Gouwepark(Coenecoopbrug)

Om op de hoogste te blijven van wijzigingen in het rooster, nieuws en updates meld je via jouw account AAN voor de nieuwsbrief.

 


 

Zomerrooster in JUNI | JULI | AUGUSTUS

Maandag 19:00 – 20:00 Pilates | Claudia (25/6 – 2/7 Alette)

Dinsdag 19:00 – 20:00 Evening Flow | Rodger | 20:15 – 21:15 Yin Yoga |Rodger (19/6 – 26/6 – 3/7 Nawa)

Donderdag 19:00 – 20:00 Hatha Yoga | Rodger |  20:15 – 21:15 Yin/Restorative Yoga | Rodger (21/6 – 28/6 – 5/7 Nawa)

 

EXTRA (XL) LESSEN:

14 juli 10:00 – 11:30 Restorative Yoga en Yoga Nidra | Rodger (VOL!!)

11 augustus 10:00 – 11:30 Restorative Yoga en Yoga Nidra | Rodger

21 juli 10:00 – 12:00 Yin Yoga XL | Rodger

28 juli 10:00 – 12:00 Yang/Vinyasa Yoga XL | Rodger

 

CURSUS BEGINNEN MET YOGA

Nieuwsgierig naar yoga maar twijfel je om te beginnen? Wellicht een idee dat je niet lenig genoeg bent? Of je wil een goede basis hebben in houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie om je eigen practice op te starten? Dan is deze workshop iets voor jou.

In 5 cursusdagen krijg je een goede basis om te kunnen starten of bekend te raken met wat yoga is.

BOEK HIER de cursus om data te kunnen inplannen via de fitmanager app.

Per deelname €90,- (incl. hand-out) De cursus gaat door vanaf 3 deelnemers. De data zijn zaterdag 1, 15, 22, 29 september en 6 oktober om 09:00uur.

 

CURSUS MEDITEREN KUN JE LEREN

Altijd al willen starten met mediteren om welke reden dan ook? Of je nu rust zoekt, meer structuur, stilte of gewoon ruimte in het hoofd om helder te kunnen denken. Deze cursus bied jou handvaten om de juiste meditatie techniek te vinden. 

In 5 cursusdagen krijg je een goede basis om je eigen meditatie te starten.

BOEK HIER de cursus om data te kunnen inplannen via de fitmanager app.

Per deelname €90,- (incl. hand-out) De cursus gaat door vanaf 3 deelnemers. De data zijn zaterdag 8, 15, 22, 29 september en 13 oktober om 10:45uur

 

WORKSHOP RESTORATIVE YOGA EN YOGA NIDRA

In deze workshop concentreren we ons op het kalmeren van het zenuwstelsel in Restorative Yoga en ontspannen we op een dieper niveau met Yoga Nidra (slaap van de yogi’s) Je hebt hiervoor geen ervaring nodig.

Zaterdag 14 juli (nog 2 plaatsen vrij) en 11 augustus 10:00 – 11:30

BOEK HIER de workshop om data te kunnen inplannen via de fitmanager app.

Per deelname € 10,- (incl. thee na afloop) min.3/max. 9 deelnemers

 


 

Hatha Yoga

Ook wel de basis van alle yoga genoemd. Een combinatie van ademhalingsoefeningen, warming-up d.m.v. zonnegroeten en traditionele asana’s (houdingen) gecombineerd met ontspanning om het lichaam geleidelijk sterker te maken en rust te creëren voor lichaam en geest.

Yin Yoga

Een van de meest populaire yogastijlen van het moment. Het stimuleert het lichaam intens en is tegelijkertijd rustgevend en ontspannend. De spieren zijn in houdingen zo ontspannen mogelijk en het doel is om de energiestroom/chi in het bindweefsel/fascia te stimuleren. De conditie van het lichaam verbeterd zeer sterk.

Morning/Evening/Core Flow

Een combinatie van traditionele Hatha Yoga en Vinyasa flow. We gebruiken ritme en herhaling om warmte op te wekken, kracht te ontwikkelen en blokkades op te lossen, zowel in lichaam als in geest. Dit kan op een geleidelijke manier, intensief of ergens tussenin.

Vinyasa Yoga (Yang-Power)

Een combinatie van traditionele Hatha Yoga en Vinyasa flow. We gebruiken ritme en herhaling om warmte op te wekken, kracht te ontwikkelen en blokkades op te lossen, zowel in lichaam als in geest. Dit kan op een geleidelijke manier, intensief of ergens tussenin.

Restorative Yoga

Een helende en herstellende vorm van yoga met veel gebruik van hulpmiddelen/props. Stimulerend voor bindweefsel en kalmerend voor het zenuwstelsel door gebruik van ademhaling/sight breath.

Pilates:

Een fitnesssysteem bedacht door Joseph Pilates. De focus van de workout ligt op het stabiliseren van rug, buik en bekkenbodemspieren. Diverse oefeningen wisselen elkaar af. Door het versterken van de dieper gelegen spieren stabiliseren we al onze dagelijkse houdingen en balans.

 


 

Privé yoga

Vind je het prettiger in eigen omgeving of op een zelf gekozen locatie Yoga, meditatie of Pilates onderwezen te worden dan bied ik ook privé lessen aan. Van te voren hebben we vrijblijvend een gesprek waarin we samen kijken wat bij jou past, welke vorm van beweging voor jou goed voelt en wat jouw doel is. We kijken dan samen hoe vaak de behoefte is aan een les en welke tijden gunstig zijn. Het is ook mogelijk op locatie de lessen te doen, deze worden dan verzorgt bij MiCorpus in Moordrecht/Waddinxveen (locatie Gouwepark)

Voor informatie of prijsaanvraag mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com of contact via de website.

Artikel over de voordelen van Yoga Health Benefits of Yoga

 

Bedrijfsyoga

Veel bedrijven zien tegenwoordig de voordelen in van Yoga. Door beoefening van Yoga zien zij dat hun werknemers gezonder en productiever worden. Door regelmatige beoefening voelen mensen zich vrijer in hun lichaam  fitter, krachtiger, energieker en ontwikkelen een ontspannen geest. Wetenschap heeft uitgewezen dat door beoefening van Yoga men minder stress ervaart, de vitaliteit toeneemt, het geluksgevoel verhoogt en het concentratie vermogen groter word. Door met Yoga de focus bij het lichaam en de ademhaling te houden krijgen mensen meer bewustzijn van zichzelf en zal dit uiteindelijk resulteren in een positieve instelling en verhoogte productiviteit. Klachten als RSI worden gereduceert, stress verminderd, minder ziekteverzuim, betere communicatie onderling en verhoogt de weerbaarheid tegen kritiek en verandering.

Een mooi artikel over Yoga in relatie tot bedrijven Yoga voor bedrijven

Yoga voor bedrijven kan op locatie bij u in het bedrijf. Voor een prijsopgave (afhankelijk van de grootte van de groep en de hoeveelheid lessen) mail via bhaskarayayoga@hotmail.com of contact via de website.

 

Groepsyoga

Nieuwsgierig naar Yoga en niet de enige? Of een les cadeau doen? Samen met vrienden, familie of collega’s een mooie Yogales,meditatie of een combinatie ervaren is mogelijk. We kijken samen naar een passende vorm van Yoga/ meditatie of een combinatie, de tijd en locatie. Voor meer informatie mail naar bhaskarayayoga@hotmail.com of contact via de website.

 

Meditatie

Binnenkort start ik weer met de cursus “Mediteren kun je leren”. In deze cursus begeleid ik je langs diverse technieken die mij zeer goed bevallen. Of je nu interesse hebt in meditatie, rust zoekt of meer wilt weten over de achtergrond van meditatie, je kunt het zien als een introductie. Alle 6 dagen zijn interactief en anders ingedeeld zodat ik je een zo volledig beeld kan geven. Aanmelden kan via bhaskarayayoga@hotmail.com