Stijlen

(Alle lessen zijn toegankelijk voor ieder niveau en gericht op functionaliteit.)

Hatha Yoga:

Ook wel de basis van alle yoga genoemd. Een combinatie van ademhalingsoefeningen, warming-up d.m.v. zonnegroeten en traditionele asana’s (houdingen) gecombineerd met ontspanning om het lichaam geleidelijk sterker te maken en rust te creëren voor lichaam en geest.

Yin Yoga:

Een van de meest populaire yogastijlen van het moment. Het stimuleert het lichaam intens en is tegelijkertijd rustgevend en ontspannend. De spieren zijn in houdingen zo ontspannen mogelijk en het doel is niet krachtiger te worden maar om de energiestroom/chi in het bindweefsel/fascia te stimuleren.

Morning/Evening/Core Flow:

Een combinatie van traditionele Hatha Yoga en Vinyasa flow. We gebruiken ritme en herhaling om warmte op te wekken, kracht te ontwikkelen en blokkades op te lossen, zowel in lichaam als in geest. Dit kan op een geleidelijke manier, intensief of ergens tussenin.

Vinyasa Yoga:

Een fijne krachtige/dynamische beoefening van asana’s om lichaam en geest sterker te maken en de uitdaging op te zoeken waarbij je verstand allerlei smoesjes moet verzinnen om iets niet te hoeven doen. Traditionele houdingen afgewisseld met Vinyasa’s (op het ritme van de adem)

Restorative Yoga:

Een helende en herstellende vorm van yoga met veel gebruik van hulpmiddelen/props. Stimulerend voor bindweefsel en kalmerend voor het zenuwstelsel door gebruik van ademhaling/sight breath.

Pilates:

Een fitnesssysteem bedacht door Joseph Pilates. De focus van de workout ligt op het stabiliseren van rug, buik en bekkenbodemspieren. Diverse oefeningen wisselen elkaar af. Door het versterken van de dieper gelegen spieren stabiliseren we al onze dagelijkse houdingen en balans.

(Dit zijn de stijlen die ik beheers. Uiteraard zijn er nog velen andere soorten yoga en variaties daarop.)