Vorm of functie?

Ik kreeg gisteren een interessante vraag die mij doet nadenken over de reden waarom ik iets wél of niet doe in mijn lessen. De vraag was waarom ik geen correcties geef in mijn les.  Toen ik begon met lesgeven was dit onderdeel van mijn beperkte kennis. Elke student deed een houding en ik corrigeerde hen … More Vorm of functie?

Vallen en opstaan

Doorzettingsvermogen. Iets dat we allemaal zouden moeten cultiveren: De energie om door te kunnen gaan. Soms gaat het beter en soms helemaal niet. Het is en blijft naar mijn mening een mindset. Als je iets wil dan kun je het ook bereiken. Laat ik het bij yoga houden. Wat is de reden dat je op … More Vallen en opstaan

Samenleving?

– Onder een samenleving of gemeenschap wordt verstaan een groep mensen die samen een half-gesloten systeem vormen en waarbinnen interactie bestaat tussen de leden die van die groep deel uitmaken. – (wikipedia) Soms blijft een opmerking je langer bij en wellicht wil dat iets zeggen. In vele gevallen gaat het heel goed maar soms vraag … More Samenleving?

Ishvara Pranidhana – Volledige overgave (10)

(for english and other languages use the google translate button below) Met iets vertraging deel ik toch graag het laatste principe van de Niyama’s: Ishvara Pranidhana ofwel overgave aan een hoger doel. Wetende dat we een onderdeel zijn van een groter geheel kan alles in perspectief brengen.  Wat ik vaker herhaal is dat alles komt … More Ishvara Pranidhana – Volledige overgave (10)